7 Nisan 2012 Cumartesi

İSTİRİDYE MANTARI

Herkese merhabalar.Her gün ileti girmek istesem de malesef ki bu pek mümkün olmuyor.Bankadan bloğuma girebiliyorum ama fotoğraf ekleyemiyorum. Sadece yazı yazmak da içime sinmiyor. Bundan sebep eve geldiğimde fırsatı bulduğum an kaçırmıyorum:P Bugün denediğim ve fotoğraflayabildiğim çok basit bir tarif vereceğim sizlere.






Ben mantarı çok severim ama şu kültür mantarlarını hiç sevemedim.Mantarcılık işi yapan bir müşterimden bu kültür mantarlarının bir gecede yetiştiğini öğrenince çok şaşırmıştım.
Neyse diyeceğim köylerde olan mantarlar var ya onlara bayılırım.İstanbul'da da bu mantarlardan bulabileceğim bir yer var mıdır bilmiyorum. Geçen markette istiridye mantarına rastladım ve kaçırmadan hemen aldım. Bulursanız muhakkak siz de deneyin,çok lezzetli ve zahmetsiz bir yemek oldu benim için. Antibiyotik etkisi de varmış bu arada.Tarifine gelince:
Mantarları suda bekletmeden hemen yıkadım ve kağıt havluyla kuruladım. Az yağda önlü arkalı pişirdikten sonra servis tabağına alıp tuz ve kekik serptim.Bu kadar basit işte. Afiyet olsun:P

3 yorum:

  1. kesinlikle lezzeti de öyle:p

    YanıtlaSil
  2. İstiridye mantarının faydalarının yanında tadı da bir harika. Bence herkes denemeli.

    Ayrıca ev çatı katı, bodrum vb. yerlerde rahatlıkla yetiştirilebilmekte.

    Kendi kompostunuzu hazırlayarak evinizde mantar yetiştirebilirsiniz. Uygulama örneği için linke bakabilirsiniz. http://www.bizimbahce.net/mantarlar/istiridye-mantari-yetistiriciligi.htm

    YanıtlaSil