Bu arada ben yemeklerimi ölçülerden çok göz kararı yaparım.Çok da güzel tutar valla,maşallahhh diyelim lütfen :) Tarifi veriyorum.
1 orta boy kuru soğan
2 adet portakal
2 adet patates
2 adet havuç
1,5 adet limon
1 su bardağı bezelye
yarım çay bardağından biraz daha fazla zeytinyağı
*Deniz tuzu ve karabiber
*Ben mutfağımda deniz tuzu ya da himalaya tuzu kullanıyorum.
Kerevizleri soyup,yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp hemen 1 limonu sıktığımız su dolu kaba kerevizleri atalım.Suyun kerevizlerin seviyesini geçmesine dikkat edin ki kerevizler kararmasın.
Soğanları da yemeklik doğradıktan sonra zeytinyağında kavuralım. Küp şeklinde doğradığımız patates ve havuçları da ekledikten sonra biraz daha kavuralım.Kerevizleri ve bezelyeyi de ekleyelim.Ben taze bezelye kullanıyorum,eğer siz konserve bezelye kullancaksanız bezelyeleri yemeğin pişmesine yakın ilave edersiniz.
Sıktığımız limon ve portakalın suyunu ve 2 su bardağı ılık su,tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatalım.Orta ateşte pişirdikten sonra aroma ve renk katması için kereviz yapraklarını da doğrayıp pişen yemeğimize ilave edelim,yemeğin buharıyla yapraklar pişecektir.
Afiyet bal şeker olsun.Umarım beğenirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder