9 Ocak 2012 Pazartesi

ERKEKLERİMİZE BAKALIM


 Bloğumuz kadınlara yönelik bir blog olduğundan kadınlar için cilt bakımı, saç bakımı, güzellik sırları vermem gerekirken daha ilk yazılarımdan birinde erkek bakımını ele almam da enterasan hani :) enterasan şeylerle daha çok karşılasacaksınız bu  blogta deyip hemen mevzuya giriyorum :)

Çevremde eşinin ya da sevgilisinin bakımlı olmasını istemeyen kadınların varlığından bahsetsem şaşırır mıydınız, ya da bu cümleyi okuduktan sonra ‘ben de öyleyim’ mi diyorsunuz.
Sizi bilmem ama benim hoşuma gitmiştir hep bakımlı erkek, bu yazım da bakımlı erkeğe evet diyenlere gelsin J
Stil danışmanınız yoksa eğer çok kolay birkaç madde ile sıralayacağım noktalar size de yardımcı olacaktır umarım.

1-Eşiniz ya da sevgiliniz- kısaca erkeğiniz demek istiyorum- J  resmi bir yerde çalışıyorsa zaten kendisi de sakal tıraşına dikkat edeceğinden bundan bahsetmeyeceğim. Özellikle kendisi de pek farkedemeyeceğinden ense tıraşının ne durumda olduğunu belli sıklıklarda ona hatırlatırsanız dağınık bir ense  görüntüsü ile dolaşmasını engellemiş olursunuz.
2- Çok basit bir kural olmasına rağmen erkeklerin bir kısmının dikkat etmediği bir nokta da gömlek ve kravat uyumu. Akşamdan eşinizin giyeceği gömlek ve kravatı siz belirlerseniz sabah eşiniz abuk sabuk bir seçim yapmak zorunda kalmaz J sizin burada dikkat edeceğiniz şeyler;
-Gömlek ve kravatın aynı tonlarda olmasını engelleyek kravatın renk olarak boğulmasının önüne geçebilirsiniz.Örn mavi gömlek ile mavi bir kravat yerine lacivert bir kravat tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Böylece kravat da kendisini gösterecektir.
-Çizgili gömlekler ile desen açısından çok hareketli kravatları tercih etmeyin,kravatı sade seçmeye özen gösterin.-
-Eşiniz resmi bir yerde çalışıyorsa yoğun çizgili gömlekler yerine daha sade renkte gömlekler ile dikkati zevkle seçtiğiniz kravata çekerseniz eşiniz çok daha stil sahibi duracaktır.
-Gömlek alışverişlerinizde manşetli gömlekleri seçmekle çok doğru bir tercih yapacağınıza emin olun.Kıravatına uygun kol düğmeleri ile eşiniz çok daha şık duracaktır.
3-Eşinizin her gün farklı gömlek ve farklı takım elbise giymesi kendisini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır. Bu madde size çamaşır yıkama açısından fazla iş yükü getirse de önemli olan eşinizin mutluluğudur diye düşünüyorum J
4-Eşinizin her gün farklı takım elbise giymesi takımı dinlendirmiş olup, onun erken deformasyonunun önüne geçer.
5-Belli aralıklarda takım elbiselerin kuru temizlemeye verilmesini takip edelim ve mümkün olduğunca ceket ve pantolonu aynı zamanda temizletelim ki zamanla oluşabilecek renk atmasından ötürü takım elbisenin parçalarının farklı renk tonlarında durmasını engelleyelim.
6-Spor ayakkabı temizliğini ben evde yapıyorum.Hepinizin de bildiğine eminim ama yine de hatırlatmak istedim.Bağcıklarını ayakkabıdan ayırdıktan sonra bez bir torbanın içine ayakkabıları ve bağcıkları koyup,torbanın da ağzını kapadıktan sonra en kısa programda düşük devirde ayakkabıları yıkayabilirsiniz.
Kunduralar için ise benim gibi lostra salonlarını tercih edebilirsiniz. Düzenli olarak ayakkabıları lostraya verirseniz, hem evde yapamayacağınız bakım ve temizliği yapıyorlar hem de bu şekilde ayakkabının ömrü  uzun olacaktır.
7-Erkeklerin biz kadınlar kadar el ayak bakımına özen göstermediği malum, eşinizin her hafta manikür ve pedikürünü yapın demeyeceğim tabi ki J
En azından ellerine bazı  akşamları  yatarken nemlendirici krem sürmesini kendisine hatırlatırsak haşır haşır  bir el tutmak zorunda kalmayız.:)Tamamen bizim için J  Bazı erkeklerin dirsekleri çok kuruduğu için eşinize  dirsekleri için de nemlendirici kullanmasını önerebilirsiniz.
8-Kozmetik ürünlerini tercih etmesinde ona yardımcı olalım, parfüm seçimini hatta biz yapalım.Hoşumuza gitmeyen bir kokunun sürekli etrafımızda dolaşmasını istemeyiz sanırım değil mi J
Bu liste uzar gider, ilk aklıma gelenleri sizlerle paylaştım.
Bakımlı bir erkeğin diğer kadınların markajına alınabileceği de ayrı bir ileti konusu olup, onu bilahire  konuşuruz ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder