10 Ocak 2012 Salı

FINDIKLI MI DERSİN MARMELATLI MI?

Ara ara buradan yemek, börek çörek tarifi de vermek lazım diye düşündük :)
İlk tarifimiz kurabiye severlere gelsin, oldukça basit bir tarif karşınızda efenim :)




 Kurabiye Tarifi
Davetleriniz için hem pratik hem lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız, fındık kurabiyesini
ısrarla tavsiye ediyorum!
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • Üzeri için kayısı ve vişne marmeladı
<!--[if !vml]-->
Hazırlanışı,

  1. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın.
  2. Yoğurma kabına; yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ, şeker, vanilya ve kabartma tozunu alıp karıştırın.
  3. Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını hafifçe çukurlaştırın.
  5. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  6. Kurabiye hamurunu önce yumurta akına sonra da iri çekilmiş fındık içine bulayın.
  7. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  9. Kurabiyeleri fırından alıp ılınmaya bırakın.
  10. Kurabiyelerin üzerlerini birer çay kaşığı meyve marmeladıyla süsleyin.
  11. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder