12 Eylül 2012 Çarşamba

YOLLARDA-II

Merhabalar arkadaşlar,

yazı hazırlamaya üşenip duruyorum nereye kadar bu kaçış değil mi:) Memleket gezintimizi tam yayınlayamadan Balıkesir tatilini de yaptım geldim, onu da artık kışın yayınlarım bu tembellikle :)
En son nerede kalmıştık? Evet tüm aile fertleri babacığımın mevlidi için memlekete gitmiştik. Alnızımızın akıyla bu güzel görevimizi hakkıyla yerine getirdik çok şükür.


Babacığımın evinin bahçesine kocaman kazanlar kuruldu,tüm köye yemek dağıtıldı.Allah'ım kabul eder inş. Fotoğraflara geçelim isterseniz,mevlitte koşturmadan çok fotoğraf çekemedim ama mevlit sonrası gezmelerimizden çok kareler var.Onlarla telafi ederiz durumu hee:)

 Aşçımız ve aşçıya yardım eden ablam. Yalnız pilav çok lezzetliydi, adam kazan kazan pilav yaptı hiçbirinde falso yok, buradan da tebrik ediyorum kendisini gerçekten.
 
 
Babacığımın iki kadim dostu ve ben.Solumdaki babamın çocukluk arkadaşı Yusuf amca.Mevlide o da İstanbul'dan geldi sağolsun.Babamla anılarını gözyaşları içinde anlattı bizlere.Solumdaki ise yakın bir köydeki dostu Bilal amca.

Bütün kardeşler, yeğenler,enişteler hepimiz oradaydık.Ancak iş güç nedeniyle aile fertlerinin çoğu 3 gün kalıp İstanbul'a dönmek zorunda kaldı.
Memlekette annem,ben, kardeşim ve enişte kaldık.Kalabalığı gönderdikten sonra tüm işimiz en son küçükken babacığımızla gezdiğimiz yerleri gezmek oldu.Bir daha oralara ne zaman gidebiliriz ki? Sanırım  bu düşüncedeydik hepimiz ama bunu itiraf edemiyorduk birbirimize.

İlk işimiz kaplıcaya gitmek oldu,çıkışta da babamla yaptığımız gibi kaplıcanın bahçesinde piknik yaptık.Çok lezzetliydi gerçekten.


Sonrasında hamam bizi yorduğu için tabi hemen eve gittik.
Ertesi gün annemin köyüne gittik.Çok güzel bir köy orası.Küçükken babam üzülmesin diye 'babacığım senin köyün daha güzel' derdik ama annemin köyünü daha çok beğenirdik.Şimdi anlıyorum ki babam gerçek düşüncemizi biliyormuş da bize inanmış gibi yapıyormuş.Benim biricik babacığım.Ruhu için bir Fatiha okursanız çok sevinirim.
Yarın inş yazımın devamını yayınlayacağım.Orada çok gezdik,çok da fotoğraf çektim.Bu yüzden yeni bir yazı hazırlamalıyım.Ama yayınlamam bu kadar uzun sürmeyecek çünkü fotoğrafları tasnifledim.Şimdilik hoşçakalın,Allah'a emanet olun.

2 yorum:

  1. Güzel kardesm; ben gelemedim yurtdisinda oldugumdan ama senin samimiyetin ve sicakligin öyle yansimiski iletine bende gelmis kadar duyguandim ve yasadim sanki o duygulari.Tesekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim efenim ne demek görevimiz:)

    YanıtlaSil